1 av 2
2 av 2
Jenny vill se många mål.

Jenny Rask, intervjureporter

Jenny Rask, intervjureporter

Född: 1974

Hur många bandy-VM har du jobbat på?

– Det blir mitt tredje. 1997 jobbade jag enbart med reportagen kring VM-evenemanget. Gjorde spelarporträtt, tog med lyssnarna på ”Skridskoskola”, där vi fick tips på hur man tex; åker snabbare och stannar fortare.  Reportagen handlade också om: mannen i ismaskinen och hur man slipar skridskor på bästa sätt.

– 2004 jobbade jag som intervjureporter under Sveriges alla matcher. Det var snack med spelare och ledare före, under och efter matcherna. (Förhoppningsvis undvek jag frågan: Hur känns det?.....)

Bästa bandy-VM-minne?

– Det första riktiga stora uppdrag jag hade för Radiosporten var just bandy-VM 1997 i Västerås så det har jag starka minnen från. Det blev lärorikt och spännande på många sätt.

– Sen kryddades det med ett svenskt VM-guld på ”min hemmaplan”! (boende i Västerås sedan 12 år tillbaka)

Vad är det som är så kul med bandy?

– Har själv aldrig spelat bandy i ett lag men var ofta med min pappa och bror som tillbringade åtskilliga timmar på isen på Backavallen i Katrineholm där jag är uppvuxen och så är det ju ofta en sådan härlig atmosfär på bandyarenorna.

– Gillar sporter där jag får se många mål. Som bandy och handboll!

Din bästa egna vintersportmerit?

– Funderar......men nej jag har inga! Jag har väl vunnit några pulkarace i en och annan skidbacke.

Vem är Sveriges nyckelspelare och varför?

– Kanske, Anders Östling. Han gör ytterst sällan en dålig match och det är en fröjd att se honom åka skridskor. Men självklart måste målvakten Andreas Bergwall prestera max. Båda är så där härligt ”tjurskalliga” och har den rätta vinnarinstinkten!

Hur går det i VM?

– Ryssland är favoriter före Sverige. Hinner det ryska laget och dess ledare inse att det gäller att jobba som ett lag så tar Ryssland hem VM-guldet.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".