Stefan Holm hoppar igen.

Dags för årsdebut för Stefan Holm

Ikväll gör höjdhopparen Stefan Holm tävlingsdebut för säsongen. Det sker i en tävling i polska Bydgoszcz, men det är en av skador störd Holm som hoppar i Polen.

Han skriver själv i Svenska Dagbladet idag att han före och efter jul haft två skador som gjort att han inte kunnat hoppa för fullt.

”Jag tror inte jag någonsin tidigare varit så osäker på vad var jag står” fortsätter han och det i en säsongsstart där flera hoppare redan gjort fina resultat, inte minst svensken Linus Törnblad som toppar årsstatistiken på 2.33 tillsammans med tjecken Ton.

Holm hade ju en märklig säsong förra året, först succen i Madrid när han hoppade 2.40 och sen bakslaget i Helsingfors-VM där han ”bara” kom sjua efter att ha rivit ut sig på 2.32.

Så det blir intressant att följa Holm ikväll. Frågan är var han står formmässigt. Hur det går för honom hör ni i Sportextra från kl 19.03 i P4 och här på webben.

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".