Håller Foppas ljumskar för OS?

Ishockey: Skadeläget i OS-lagen

Peter Forsbergs ljumskar fortsätter att krångla och det är osäkert om han kommer till spel i OS. Hur är det övriga skadeläget i de favorittippade lagen?

Sverige
Förutom Peter Forsbergs ljumskproblem har sedan tidigare Kim Johnsson tackat nej av familjeskäl och Niklas Kronwall på grund av skada.

Däremot verkar Henrik Zetterbergs höftskada, som höll honom borta tio dagar, inte längre hindra honom. Även Zetterberg är tillbaka i spel igen.

Finland
Målvakten Kari Lehtonen är ljumskskadad och missar OS. Sedan tidigare är det klart att Miika Kiprusoff inte heller kommer till spel i Turin.

Forwarden Tuomo Ruutu är vristskadad och både Joni Pitkänen och Aki-Petteri Berg är småskadade och tveksamma till OS-spel.

Ryssland
Forwarden Aleksej Zjamnov har brutit foten och missar OS. Målvakten Nikolaj Chabibulin har varit skadad och just gjort come back, frågan är om han hinner komma i form till OS.

Kanada
Backen Ed Jovanovksi har haft ljumskproblem men spelat de två senaste matcherna och räknar med spel i Turin.

Den skadebenägne vänsterforwarden Rick Nash missade nästan två månader i höstas och har bara spelat hälften av säsongens matcher, men räknar trots allt med spel.

Sedan tidigare har Mario Lemiux tackat nej till OS och sedan dess dessutom lagt skridskorna på hyllan för gott.

USA
Målvakten Robert Esche har bara spelat fyra matcher sedan slutet av november och frågan är om han kan spela och i så fall i vilken for han kommer att vara.

Forwarden Keith Tkachuk är handskadad och har bara spelat tio matcher den här säsongen och det är osäkert om han kommer till spel i OS.

Tjeckien
För Tjeckiens del ser det bra ut, det enda orosmolnet är att Jaromir Jagr är förkyld.

David Sauter
david.sauter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".