1 av 2
2 av 2

Arkiverat - tidigare program 2006

Lyssna på tidigare upplagor av Arkiverat från det sanslösa året 2006.

Arkiverat 17 december
Man skulle kunna tro att veckans fråga skulle handla om julen. Sveriges damer spelade EM-final i fotboll, när var det och vilka stod för motståndet? Dessutom måste vi bara veta som är den intervjuade nyckelspelaren.

Arkiverat 10 december
Ni kan vara lugna, programmet blir kvar i P4. Ingen ville tydligen köpa över oss... Återigen har vi inte klart för oss om frågan är återanvänd eller inte. Vem intervjuas och när slutade denne som förbundskapten för fotbollslandslaget?

Arkiverat 3 december
Nu har vi börjat att återanvända Arkiverat, allt för att stoppa klimatförändringarna. I vilket OS tog en amerikansk skridskoåkare fem guld och vad hette han?

Arkiverat 26 november
Veckans fråga handlar om skidor, i väntan på att ett nytt storbråk ska bryta ut inom sporten. Vi vill veta vad ”Hulån”, som Lennart Hyland pratar om, hette egentligen och vid vilket OS blev han trea på tremilen?

Arkiverat 19 november
Under den gångna veckan har vi för ovanlighetens skull varit nere i arkivet och grävt. Upp dök en intervju. Vem är det som intervjuas och i vilket vinter-OS vann denne ett guld och ett silver?

Arkiverat 12 november
Vi backar som vanligt rakt in i framtiden... Denna vecka söker vi den bortglömde fotbollsspelaren som intervjuas. När vann denne Uefa-cupen i fotboll och vilka stod för motståndet?

Arkiverat 5 november
När Arkiverat startade så hade ju det vi tänker på nu inte ens hänt. Något som har hänt är att Carl Lewis tagit OS-guld i friidrott. Vid vilket OS tog han hela fyra guld?

Arkiverat 29 oktober
Så var det dags att ställa våra lyssnare på prov igen. Vilken fotbollsspelare är det som intervjuas och vilket år gick VM-kvalmatchen som nämns?

Arkiverat 22 oktober
I veckans fråga vill vi veta vilken svensk proffsboxare som Ulf Thorén intervjuar och när denne boxare blev Europa-mästare...

Arkiverat 15 oktober
Har man missat att betala TV-licensen får man klara sig utan de värsta godbitarna... Bengt Bedrup refererar en tre-mil, var och när gick det OS-loppet?

Arkiverat 8 oktober
Det sägs att frågorna är för enkla. Dag Malmqvist är en av de som tröttnat och undrar denna vecka vem det är han pratat med och vilket år denne person tog sitt första VM-guld? Bonusfrågan: I vilket tog han det VM-guldet...

Arkiverat 1 oktober
Frågan är om vi fyllt Sven Davidsson-kvoten. Eller när Sverige senast vann Davis Cup och mot vilka vi vann i finalen.

Arkiverat 24 september
Frågan är i vilket OS Dan Waern gjorde sin bästa insats på 1500 meter.

Arkiverat 17 september
Någon kom med den geniala idén att döpa om programmet men frågan är om vi ändå skulle kunna sprida våra hemligheter. En annan fråga som vi verkligen söker svaret på är från vilket OS, år och plats, som invigningsreferatet är taget.

Arkiverat 10 september
Denna vecka undrar vi vilket år SM-finalen i hockey i referatet spelades och vad ”Stöveln” hette i för- och efternamn... Vill man verkligen glänsa är det fritt fram att även namnge Djurgårdens målvakt som nämns!

Arkiverat 3 september
Nu har vi till och med grävt fram hur 50-talets Arkiverat lät. Veckans fråga handlar också om ett årtal samt vilka lag som var inblandade i publikskandalmatchen, som vi hittat djupt nere i bandarkivet.

Arkiverat 27 augusti
Äntligen är sommaren slut och hösten här! Framförallt ser vi fram emot Ceska Pojistovna Cup... Men frågan handlar om fotboll, närmare bestämt undrar vi från vilket VM Lars-Gunnar Björklunds referat är hämtat.

Arkiverat 20 augusti
Många har svårt att minnas oss även om vi aldrig funnits. Nu till höstsäsongens första fråga: 1963 spelade Sverige EM-kval i fotboll mot Jugoslavien i Belgrad. I Lennart Hylands referat nämns två spelare, Mild och Wing, vad hette de i förnamn?

Arkiverat 28 maj
Så var det dags för sommaruppehåll igen... Men vi hinner ändå med en fråga: Vilket år vann Västtyskland sitt första VM i fotboll och vilka stod för finalmotståndet?

Arkiverat 21 maj
Finns Zlatan? Vi som bara lyssnar på Arkiverat är inte riktigt säkra. Den här gången undrar vi när, och mot vem, boxaren George Scott tog sin VM-titel som professionell...

Arkiverat 14 maj
Varför har ingen reagerat på att vi sedan starten 1961 aldrig diskuterat kvinnor i Arkiverat? Nu till veckans fråga: Den tredje titelmatchen mellan ”Ingo” och Floyd Pattersson gick av stapeln i Miami. Vilket år var det, vem vann och i vilken rond avgjordes fighten?

Arkiverat 7 maj
Efter en rad omotiverade uppehåll kan ingen få stopp på oss igen. Vilket lag mötte Malmö FF i den historiska europacupfinalen och vilket år gick den av stapeln?

Arkiverat 23 april
Tillbaka efter ett småttigt uppehåll och som vanligt har vi en ny fråga utslängd i etern. Vi vill veta vilket lag som Sverige mötte i referatet med Lasse Kinch och Ralf Edström och vilket VM handlade det om?

Arkiverat 9 april
Varför kan vi aldrig följa direktiven som statsmakterna ger oss? Det är där en stor stark kommer in i bilden. Veckans fråga: Vilket år tog vi hem Davis Cup med Lennart Bergelin vid rodret och vilka stod för motståndet?

Arkiverat 2 april
Nian passar till elvan, skott i mål. Vid vilket VM i fotboll förlorade Sverige med 7-1 i semifinalen och vilka var motståndarna.

Arkiverat 26 mars
Vad är egentligen meningen med Arkiverat? Och vad är bra med fotbollsturneringen Royal League? Vad vi söker i veckans fråga är dock en viss final, vilket år samt var den spelades och vad den gällde. Klurigt, kanske det. Inte för oss.

Arkiverat 19 mars
Denna vecka funderar vi över Arkiverats höjdpunkter. Var 1956 verkligen det roligaste året? Dessutom fokuserar vi på 50 år gamle Ingemar Stenmark. Vi söker orten och året där Stenmark vann sin första världscuptävlingen.

Arkiverat 12 mars
Var det alltid bättre förr? Borde TV4 ha en stödgala för Björn Borg? Svaret vi söker denna vecka är dock namnet på en olympier som vurpade illa. Det året fyllde ”Tumba” 49 år och efternamnet på den vi söker är snarlikt Fredrik Burgmans dåtida hemort.

Arkiverat 5 mars
Vad kommer Arkiveratredaktionen att jubla åt 26 februari 2026 kl. 16.09? Och varför fick Peppe Eng sluta dansa? Men vad vi undrar mest är: Vem blev förste Vasaloppsvinnaren, vars namn för övrigt har något att göra med det som man stred om i Kungsträdgården 1971?

Arkiverat 5 februari
Året är 2024 och vi snackar fortfarande Arkiverat men tänker inte berätta hur det gick i Turin-OS. Vilken manlig alpin åkare, förutom österrikaren Anton Sailer, har tagit tre guld i vinter-OS?

Arkiverat 29 januari
Tänk om män förbjöds att se på fotboll? Och vem var egentligen utklädd till shejk? Många frågor i Arkiverat denna vecka. Lyssnarfrågan lyder: Vilket år och i vilken stad (på fyra bokstäver) beseglades Sveriges VM-kval-öde i fotboll det år som Ingemar Johansson fyllde 53 år?

Arkiverat 22 januari
Vem kunde på 50-talet ha gissat att ”Svennis” skulle bli lurad av araber eller att ”Peppe” Eng skulle dansa i TV? I veckans fråga söker vi en stad, på åtta bokstäver, som stod värd för vinter-OS samma år som Tommy Söderberg fyllde 36...

Arkiverat 15 januari
Vi vägrar att jobba med framtida projekt och snackar istället om Idrottsgalan! Hur många VM-titlar har Tony Rickardsson och när tog han sin första?

Arkiverat 8 januari
Ingen vet om det var meningen att vi skulle vara tillbaka först 15 januari. Årets första fråga: Vi söker den svenske förbundskaptenen i fotboll som ledde landslaget det året som Putte Kock fyllde 69 och vilken VM var det?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".