Fotbollsupporters i bråk på träningsmatch

Redan innan söndagens träningsmatch i fotboll mellan Jönköping Södra och GAIS hann börja drabbade flera supportrar till de bägge lagen samman i ett slagsmål.

Enligt uppgifter från polisen ska ett antal GAIS-supportrar ha smugit sig in i Jönköpingsklacken och startat bråket där totalt ett tio-tal supportrar var inblandade.

Polisen, som redan hade två man på plats, fick tillkalla förstärkning för att lugna ned bråkstakarna som fortsatte sitt slagsmål inne på planen.

Efter ett tag fick polisen kontroll på situationen och förde ut de supportrar som hade medverkat i bråket där inga personer uppges ha skadats.

GAIS:s klubbchef Magnus Sköldmark ser allvarligt på det inträffade och säger till Radiosporten att händelsen ska diskuteras på tisdagens styrelsemöte.

- Det här är någonting som vi inte accepterar, säger Magnus Sköldmark, och berättar också att klubben vet vilka de supportrar som bråkade var och att de nu riskerar att bli portade från lagets matcher.

Matchen i Elmia-hallen i Jönköping, som efter omständigheterna började aningen senare, slutade med att bortalaget GAIS vann med 2-1.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".