Det bär högre för Thörnblad.

Linus Thörnblad visade världsklass

Det spelar ingen roll att Kajsa Bergqvist är vristskadad och Stefan Holm är ur form, svenskt höjdhopp står inte och faller med dem. Linus Thörnblad hoppade nämligen 2,34 på tisdagskvällen.

20-åringen är i sitt livs form. Nyligen klarade han 2,33 i Malmö och i den internationella galan i Banska Bystrica i Slovakien höjde han sig med en centimeter.

Högre har Linus Thörnblad aldrig hoppat inomhus.

Bara tre ryssar och ukrainaren Andrij Sokolovskij hoppat i vinter. Just Sokolovskij vann galan i Banska Bystrica. Han klarade 2,36 i andra försöket.

Thörnblad klättrade utan besvär upp till 2,30. Han var nära att försvinna ur tävlingen på 2,32 men klarade i tredje och sista försöket. Sin nya rekordhöjd 2,34 nådde han i andra försöket.

Emma Green hamnade också på prispallen. Med nya årsbästa 1,96 kom hon trea i damtävlingen. Hon rev sedan ut sig på 1,99.

Kroatiskan Blanka Vlasic vann på 2,05. Vlasic lade sedan upp ribban på nya världsrekordhöjden 2,09 men hon missade alla tre försöken.

Med 2,05 är hon tvåa på årsbästalistan efter Kajsa Bergqvists 2,08 från Arnstadt den 4 februari.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".