Wirdheim kan bli "big in Japan"

Småländske racingföraren Björn Wirdheim lämnar sitt amerikanska Champcar-stall HVM för att istället bege sig österut för att köra i den japanska motsvarigheten, Formel Nippon, kommande säsong.

Björn Wirdheim kan komma att stanna i Japan de närmsta två åren för att vara den ende europeiska föraren i Team Dandelion Racing. Stallet har sedan tidigare ett fint facit när det gäller framgångar i Formel Nippon där man bland annat har vunnit hela mästerskapet.

- Det blir ett väldigt intressant år. Dels så introducerar man ett nytt chassi och dels nya motorer den här säsongen i Formel Nippon. Det innebär att det gagnar alla teamen i och med att man startar om med ett blankt papper. Lyckas vi testa bra under försäsongen så borde vi vara i en sits där vi kan prestera bra redan från start, säger Björn Wirdheim till Radiosporten.

Sverige har en fin tradition när det gäller motorframgångar i Japan. Eje Elgh var en av de första europeerna som körde racing i Japan och han fungerar nu som en mentor för Björn Wirdheim. Elgh har bland annat varit inblandad i att se till att Wirdheim nu fick chansen i Formel Nippon.

- En seger i det japanska mästerskapet skulle kunna vara en chans att komma tillbaka till Europa och till och med kanske till Formel 1. Det känns som en riktigt bra möjighet att köra för det här teamet i den här serien så utan tvekan är jag väldigt nöjd med den här chansen, säger Wirdheim.

Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se