Storebror mot lillebror i bandysemifinal

Edsbyn har länge sett upp till storklubben Sandviken när det gäller bandy, men i år har det varit ombytta roller med tre raka Edsbynsegrar. Ikväll möts lagen i semifinal.

Det finns mycket rivalitet och känslor inför det första semifinalmötet i bandyslutspelet. Inte minst hos tränarna.

– Det är klart att det är speciellt att möta Sandviken, det är ett lag som vi sett upp till många år. De sista åren har vi väl jagat ifatt, även om vi fortfarande ser dem som ett starkt lag, säger Edsbyns Ola Johansson.

Det är två lag med god form som möts ikväll. Både Edsbyn och Sandviken gick vidare med 3-0 i kvartsfinalerna och har haft gott om vilotid. Något som kan behövas inför kvällens drabbning.

”En rejäl kamp”
– Vi väntar väl oss en match där vi möter ett Sandviken som är starka i vanlig ordning. Det kommer att bli en rejäl kamp om vilka som ska ta kommandot på banan, tror Ola Johansson.

Även i Sandviken pratar man med försiktighet om matchen.

– Edsbyn är tunga att möta och har många spelare med bra fart och högt tempo. Det kan vara jobbigt att försvara sig mot i en hel match, säger tränare Stefan Åkerlind.

Edsbyn ses som favoriter
Med två raka SM-guld och finalseger mot just Sandviken ifjol får Edsbyn möjligen ses som favoriter.

– Det var länge sen Saik slog ur ett underläge i en semifinal, men det passar oss bra tror jag. Det är väl lite dagsform som avgör oss emellan, menar Sandvikens tränare Åkerlind.

I den andra semifinalen möts Hammarby och Västerås.

Hör matcherna i P4 och på webben från 19.03!

Radiosporten
radiosporten@sr.se