Hammarby utjämnade mot Västerås

Hammarby vann på Rocklunda med 4-1 och utjämnade semifinalsserien till 1-1. Edsbyn vann mot Sandviken och har chansen att avgöra på hemmaplan på fredag.


Västerås vann den första matchen på Zinkensdam med 6-3 och ”Bajen” var pressade att vinna på Rocklunda.

Hammarbys skyttekung David Karlsson gjorde 1-0 efter bara fyra minuter och tre minuter senare hade Andreas Eskhult ordnat 2-0 till stockholmarna.

Hammarby visade en helt annan skärpa än senast och lyckades ta sig förbi Västerås kompakta försvar på ett helt annat sätt. Västerås jobbade dock in sig i matchen och med en minut kvar av den första halvleken reducerade Andreas Hammarbäck till 1-2.

I den andra halvleken inledde VSK klart starkast och skapade en kraftig press mot Andreas Bergwall i Bajens mål. Västerås trummade på och sökte avslut men det blev ombytta roller sedan senast då Hammarby den här gången hade det bättre försvaret och stod upp bra.

Istället för kvittering kunde Eskhult göra sitt andra mål för kvällen och utöka ledningen till 3-1.

Rickard Koch fastställde sedan resultatet till 4-1, kanske inte helt rättvist med tanke på matchbilden i den andra halvleken men Bajen hade tagit tydlig lärdom av den första semifinalen och spelade smart.

Kampen kring finalplatsen går vidare på Zinkensdam på fredag.

Edsbyn fortsätter att imponera
Om Edsbyns senaste vinst mot Sandviken inte var så klar som folk hade förväntat så imponerade man mer idag.

Edsbyn tog kommandot direkt och lät aldrig Sandviken komma in i matchen. De dubbla mästarna spelade ut hela sitt register och rullade ut Sandviken på ett imponerade sätt.

Medan förra årets silvermedaljörer Sandviken agerade ängsligt så var Edsbyn stensäkra och efter de första 45 minuterna ledde man med 4-1.

Den andra halvleken blev avslagen då Edsbyn spelade smart och på resultatet och inte lät Sandviken komma till chanser. Edsbyn vann tillslut med 4-1 och det är ingen högoddsare att man avgör hemma i Bandykyrkan på fredag.

Semifinal 2 i bäst av 5:
Västerås-Hammarby 1-4 (1-2)
Västerås: Andreas Hammarbäck.
Hammarby: Andreas Eskhult 2, David Karlsson, Rickard Koch.
Publik: 3 176.

1-1 i matcher.

Sandviken-Edsbyn 1-5 (1-4)
Sandviken: Daniel Mossberg.
Edsbyn: Hans Andersson, Joakim Hedqvist, Kimmo Huotelin, Daniel Liw, Magnus Olsson.
Publik: 1 653.

Edsbyn leder med 2-0 i matcher.

Radiosporten
radiosporten@sr.se