Brons till Thörnblad.

Höjdhoppsbrons till Linus Thörnblad

Linus Thörnblad hoppade 2,33 vid inomhus-VM i Moskva och tog därmed överraskande en bronsmedalj. Stefan Holm slutade femma på 2,30. Jaroslav Rybakov vann på 2,37.

Båda svenskarna gick in på 2,18 och klarade. På 2,22 var det likadant. När ribban höjdes till 2,26 rev Holm sitt första försök, men gled över i det andra. Thörnblad klarade i första försöket.

När ribban höjdes till 2,30 var det sju hoppare kvar. Thörnblad var först ut och klarade direkt. Holm var tvungen att använda alla sina tre försök för att komma över occh fem hoppare fanns kvar.

På 2,33 klarade både Thörnblad och Rybakov i det första försöket med darr på ribban. De övriga tre rev. Ryssen Andrej Teresjin klarade i sitt andra hopp. Holm och kubanen Moya sparade sina återstående hopp till 2,35.

Thörnblad var nära att klara i det första hoppet på en höjd som skulle inneburit personligt rekord. Rybakov klarade i sitt första försök. Svenskarna rev sina återstående försök och Thörnblad såg ut att bärga silvret. Men i sista försöket klarade Teresjin och silvret förvandlades till brons.

Rybakov avgjorde höjdhopssfinalen genom att ta 2,37 i sitt andra försök.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".