Saglik sparkade på Samuelsson.

Saglik fick villkorlig dom för misshandel

Skyldig till misshandel - så löd domen som Örebro Tingsrätt meddelade fotbollsspelaren Erkan Saglik på måndagen.

Det var i augusti förra året som Saglik, då i Frölunda, vid ett möte i Superettan sparkade Örebros lagkapten Magnus Samuelsson i ansiktet när spelet var avblåst.

Tingsrätten bedömer sparken som misshandel och Saglik döms till villkorlig dom samt 60 dagsböter á 200 kronor. Dessutom ska han betala 7.000 kronor i skadestånd till Magnus Samuelsson och betala 10.000 kronor i rättegångskostnader.

Det är ytterst ovanligt att våld på fotbollsplanen leder till civila rättsmål och det här är en av dom tuffaste domarna som förekommit i landet. Svenska fotbollförbundet bestraffade Erkan Saglik med fyra matchers avstängning.

Saglik advokat, Ulrik Smedberg, var förstås missnöjd med domen, men konstaterar att påföljden i alla fall inte blev dom fyra månaders fängelse som åklagaren yrkat på. Han tror inte att domen kommer att överklagas.

Erkan Saglik spelar numer för Gif Sundsvall.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".