Vinst i världscupen för kroatiskan.

Kostelic världscupvann efter Anja-miss

Anja Pärson körde ur i super G-tävlingen i Åre. Konkurrenten Janica Kostelic kom fyra och skaffade sig därmed ett ointagligt försprång i den totala världscupen. Vann tävlingen gjorde österrikiskan Nicole Hosp.

Janica Kostelic har i och med fjärdeplatsen 204 poäng mer än Anja Pärson när två tävlingar återstår - slalom på fredagen och storslalom på lördagen. Men det är inget som bekymrar Pärson.

– Totalcupen visste jag redan att jag var borta ifrån. Det är många som tror att jag varit nära, men det har varit långt ifrån.

Istället lyfter Pärson själv fram en bra säsong i världscupen där hon satsat allt och vunnit åtta gånger och kört ur sju.

– Man måste riskera för att vinna och idag kanske jag gick lite för tajt. Så har det väl varit halva säsongen, att jag har gått på för tufft, säger hon.

Dagens uråkning tillhörde en av missarna, men samtidigt fanns viljan där - och Pärson satsade allt för att kunna vinna inför hemmapubliken.

– Jag kom lite för brant in i svängen, drev ut lite för lång och hade ingen chans att hinna med, säger Anja Pärson.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".