Roger Melin anmäld efter domarattack

Linköpingstränaren Roger Melin har blivit anmäld till Hockeyförbundets disciplinnämnd efter sina uttalande om domaren Patrik Sjöberg efter den första SM-semifinalen mot Frölunda.

Blir Melin fälld så väntar böter, tillrättavisning eller till och med avstängning.

Kritisk mot domaren
Det var under och efter den första SM-semifinalen mot Frölunda som Melin, enligt domarbasen Peter Andersson, bland annat ska ha sagt att domare Sjöberg var skandallös.

Peter Andersson anmälde sedan händelsen till disciplinnämnden där, förutom Roger Melin, också klubbens ordförande Christer Mård anmäls.

Roger Melin har nu fram tills på onsdag på sig att ge sin syn på ärendet, därefter sammanträder nämnden och bestämmer om det ska bli något och isåfall vilket straff som är lämpligt.

Det kan bli böter
Böter är det som är vanligast i sådana här fall, men det kan också bli tal om tillrättavisning eller i värsta fall avstängning. Men att det ska gå så långt är föga troligt säger nämndens ordförande Martin Holmgren till Radiosporten.

– Teoretiskt i straffskalan, precis som för spelare, kan en tränare stängas av. Men i tidigare fall har vi aldrig dömt ut annat än böter till en tränare som har begått någon företelse.

Tidigare under säsongen dömdes Moratränare Harri Rindell efter en liknande händelse. Då blev straffet 6000 kronor i böter.

Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".