Ola Rawald slutar.

Ola Rawald lämnar skidlandslaget

Mannen bakom OS-gulden i sprint, Ola Rawald, lämnar skidlandslaget. Han blir istället landslagtstränare i Kina.

– Jag vill se mig om efter nya utmaningar och en ny arbetsvardag och hittade en bra möjlighet, säger Ola Rawald.

Han är ledardoldisen som ledde och byggde upp det svenska sprintlandslaget. För fyra år sedan började han titta på vilka aktiva som skulle passa som sprintåkare, och när han nu lämnar landslaget så gör han det efter ha åstadkommit imponerande resultat.

Emelie Öhrstigs VM-guld, Anna Dahlberg/Lina Anderssons OS-guld, Björn Linds dubbla OS-guld och Thobias Fredrikssons två OS-medaljer är bara exempel på det. Det är med blandade känslor han har fattat sitt beslut.

– Det har varit en väldigt rolig tid och framför allt arbetet mot de aktiva har jag uppskattat otroligt mycket. Men ingenting varar för evigt och för deras skull är det bra att få in nya influenser, säger han.

Från sin tid i landslaget är Ola Rawald mest nöjd med hur OS-satsningen lyckades.

– Vi satte upp ett tydligt mål att mot det här OS:et skulle vi försöka att vara på topp. Att vi då med hela organisationen plus de aktiva lyckas få ihop det är det känner jag mig mest tillfreds med. Jag får rysningar så fort jag tänker på det.

I den kinesiska ledarstaben finns redan den före detta svenska förbundskaptenen Per-Erik ”Peken” Rönnerstrand, som är förbundskapten.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista