Elitcyklister skadades vid krock med bil

Åtta cyklister fick föras till sjukhus efter att ha krockat med en bil. Olyckan inträffade i början av Skandis-loppet utanför Uppsala.

Olyckan inträffade vid Uppsala-Näs kring klockan 11.30, bara någon mil efter starten. Bakom ett backkrön stod en bil parkerad.

– Jag tror inte att bilisten har begått något misstag, utan cyklisterna har kört in i bilen, säger svenska cykelförbundets sportchef Hans Falk.

Ambulanser förde de skadade till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Enligt uppgift är ingen allvarligt skadad. Någon har fått tandskador, en har förmodligen brutit en arm och sedan är det lite skärsår och skrubbsår, säger Hans Falk.

Enligt honom är olyckor mellan cyklister och bilar ganska ovanliga vid tävlingar.

– Det som är tragiskt i det här fallet är vi under Skandis-loppet har sveriges mest rutinerade poliser och har gjort allt som står i vår makt för att det här inte ska inträffa. Ändå lyckas vi inte säkerställa allting.

Skandis-loppets  är den första deltävlingen i Svenska cupen. Loppet körs för 98:e året i rad. Efter olyckan stoppades loppet en stund i väntan på omstart.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista