Thomas Johansson tillbaka.

Thomas Johansson vann i comebacken

Drygt två månader efter den oturliga ögonskadan är Thomas Johansson tillbaka på tennisbanan igen - som vinnare.

Segern i två raka set (7-6, 6-3) mot den italienska kvalspelaren Fabio Fognini i ATP-turneringen i Rom var allt annat än väntad.  

– Det är jätteroligt att vara tillbaka på banan och spela match igen, det var ett tag sedan sist, säger Thomas Johansson till radiosporten.

Han har inte satt upp några höga mål för turneringen. Redan på onsdagen väntar britten Tim Henman i nästa omgång - en tuff utmaning, även om Henman haft en svacka den senaste tiden.

– Jag tar tävlingen som den kommer. Jag hoppas att jag kan gå ut och spela en bra match och att kroppen och ögat känns bra.

Johansson fick en hård boll i vänsterögat under ett träningspass i samband med ATP-turneringen i Rotterdam i februari.

Näthinnan skadades och han tvingades till omedelbar operation och befarades först bli borta från tennisen i upp till fyra månader. Ögonskadan har dock läkt snabbare än väntat.

Synen på det skadade vänsterögat är fortfarande inte hundraprocentig - snarare mellan 60 och 70 procent. Men läkarundersökningarna pekar åt rätt håll och inget tyder på något annat än att ögat ska bli helt återställt.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista