Annika Sörenstam är besviken.

Golf: Sörenstam missade kvalgränsen

Annika Sörenstam missade på fredagen sin första kvalgräns på fyra år i Ultra Open i Williamsburg, Virginia.

Den svenska golfvärldsettan, som kämpade med sin puttning, gick den andra rundan på 73 slag, två över par. Därmed hamnade hon på delad 72:a plats.

-Självklart är jag mycket besviken. Det känns som jag spelar bra, men jag får inte ut något av det. Jag träffade 13 greener och det finns ingen anledning till varför jag inte gör fler birdies. Jag får jobba vidare, kämpa på och vara positiv, säger hon.

Annika Sörenstam har inte missat en kvalgräns sedan British Open 2002. Årets säsongsinledning är hennes sämsta sedan 1999.

71 spelare kvalificerade sig till den tredje rundan med första dagens ledare australiskan Karrie Webb i ledningen efter en 68-runda.

Inte bara Sörenstam har det motigt. Blott fyra svenskor klarade kvalgränsen - Helen Alfredsson (70-74), Sophie Gustafson (72-72) , Louise Stahle (74-70) samt Mikaela Parmlid (74-71) - och de parkerar långt bak i fältet.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista