Juventus under luppen.

"Juve" anklagas även för kidnappning

Framtiden för Zlatan Ibrahimovic och hans klubb Juventus är nu steg för steg på väg att avgöras.

Juventus högste ledare förhörs på måndagen i Rom, en viktig händelse på vägen mot ett avgörande. Och nu finns kidnappning bland anklagelsepunkterna.

Frågorna som seglat upp är brännheta: Ska Juventus bli av med både årets och fjolårets ligatitlar? Och flyttas ner en division till serie B?

Det är den avgångne klubbdirektören Luciano Moggi som nu förhörs - och anklagelsepunkterna blir bara fler och fler.

Det senaste handlar om kidnappning. Ett helt domarteam uppges ha låsts in i ett omklädningsrum efter en ligamatch för 1 och ett halvt år sen. Domarna ska ha grillats av Juventus-ledare, efter att Reggina i den där matchen tilldömts en matchavgörande men tveksam straff.

Kidnappning finns alltså med bland de misstänkta brotten, som handlat om riggade matcher, olagligt spel, och påtryckningar för att få de domare man vill till ligamatcher.

En degradering till serie B innebär självklart en mycket osäker framtid för stjärnspelare som t.ex. svenske Zlatan Ibrahimovic. Och klubben skulle mista ca 1,1 miljarder svenska kronor i sponsor- och tv-avtal.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".