Christian Olsson fyra centimeter kort

Det blev en dramatisk drabbning mellan världens två bästa trestegshoppare under årets första Golden League-tävling i Oslo. Fyra centimeter saknades till slut för att Christian Olsson skulle lyckas slå Jonathan Edwards i Bislett.
Olsson radade upp en imponerande serie med fem hopp över 17,20 och nådde som längst 17,47. Men det räckte dock bara till silvret. Edwards slog till med 17,51 i sitt fjärde hopp, som också blev segerhoppet. Inga andra hoppare kunde i övrigt mäta sig med Olsson och Edwards. – Hoppen var bra, men inte perfekta. Jag vet att jag har det i mig och då känns inte ens ett hopp på 17,47 tillfredsställande, sa en smått besviken Olsson efter tävlingen. Stefan Holm slutade på andraplats i höjdhoppstävlingen där flera av förhandsfavoriterna rev bort sig tidigt. Holm stannade på 2,28, som han klarade på tredje försöket. Tjecken Tomas Janku korades som segrare efter att ha klarat 2,28 i andra försöket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".