Niklas Jihde blev målskytt.

Svensk storseger i innebandy-VM

Sveriges öppningsmatch i innebandy-VM slutade med en planenlig vinst. Värdnationen besegrade ett Danmark som inte hade något att säga till om i spelet.

Skottstatistiken i den första perioden, 19–1 till Sverige, visade väl på matchbilden. Att svenskarna bara ledde med 1–0 får tillskrivas viss ineffektivitet och en storspelande dansk målvakt.

– Desto längre matchen lider så blir de trötta medan vi får utdelning på de chanser vi har, säger Magnus Svensson.

Niklas Jihde öppnade det svenska målskyttet med två och en halv minut kvar av första perioden. Jihde blev en av nio svenska målskyttar i matchen.

Andra perioden inleddes med en dansk kvittering, varpå Sverige startade spelmotorn på allvar och gick ifrån till en 5–1-ledning.

– När väl ett mål kom så kom de andra efter varandra, säger Svensson.

Siffrorna rann sedan iväg än mer och Sverige kunde skriva in en 11–1-seger i protokollet efter en stark sista period.

Segern ingjöt naturligtvis självförtroende i den svenska truppen. Faktum är att Sverige har vunnit samtliga fem VM-turneringar som anordnats sedan 1996.

– Vi har laget för att vinna det här och vi ska stå som mästare efter finalen i Globen nästa söndag, säger Magnus Svensson övertygat.

Innebandy-VM:
Danmark–Sverige 1–11 (0-1, 1-4, 0-6)
Mål, Danmark: Michael Andersen.
Sverige: Fredrik Djurling 2, Mathias Larsson 2, Niklas Jihde, Martin Olofsson, Henrik Quist, Johannes Gustafsson, Magnus Svensson, Andreas Hedlund och Jesper Berggren.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista