Snöplig andraplats för Johnson.

Richard S Johnson tvåa efter särspel

Richard S Johnson har aldrig varit så nära en seger på USA-touren. Den svenske golfaren föll efter särspel mot amerikanen Tim Herron.

Svensken sänkte först en lång birdieputt på den 17:e hålet. På sluthålet smällde Johnson sedan iväg en perfekt drive, och från 125 meter satte han upp sitt inspel bara drygt två meter från flaggan. När Johnson sänkte birdieputten så knöt han näven och pumpade med armen.

För samtidigt hade ledande Tim Herron - som gick i ledarbollen bakom Johnson - stora problem. Men amerikanen lyckades rädda par från ett vanskligt läge.

Herron hade gott om tur då hans inspel på det 17:e hålet studsade på ett träd, men ändå lade sig på en grön yta. Historien upprepade sig på sluthålet, efter ett dåligt utslag räddade Herron par med en lång putt.

Dramatiskt särspel
Johnson och Herron slutade därmed båda på 268 slag, totalt tolv slag under par. Johnson efter ronderna 68-65-68-67.

I särspelet - som inleddes med det 18:e hålet - var första hålet jämnt, och slutade med par för båda spelarna. Särspelet gick därmed vidare till hål 17:e, där Johnson en tre gånger så lång birdieputt jämfört Herron.

Från knappt tio meter lade Johnson några decimeter från hål och knackade i ett enkelt par. Herron hade fått hjälp med linjen av Johnson när stegade fram till sin putt, knappt tre meter lång, och skickade bollen i hål utan pardon.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista