Ingen lyckad kombination.

Kommun ogillar lättklädda startflickor

Speedwayklubben Masarna från Avesta måste ta bort sina startflickor från lagets tävlingar. Annars riskerar man att gå miste om kommunala bidragspengar.

Det är en enig bildningsstyrelse i kommunen som kommer med kravet inför kommande avtal mellan Masarna och kommunen.

- Om man använder tjejerna som går ut lättklädda på banan utan att egentligen ha något med heaten att göra använder man dem för helt andra syften än motorsport, säger kommunstyrelsens ordförande Wojciech Nedzewicz.

Känner sig flickorna utnyttjade?
- Nej, vi har inte haft såna kontakter. Egentligen är det ovidkomligt i sammanhanget. För mig handlar det mest om principer och hur vi skapar våra idrottsarrangemang, säger Nedzewicz.

Startflickorna går runt med paraplyer framför förarna inför starten. Deras funktion är framför allt som blickfång för publiken.

- Ja. Vi visste ju vad vi gav oss in på från första början. Det finns väl några snuskgubbar, men det är inget som man tar så illa vid sig för, säger startflickan Therese Blomkvist.

”Vi har följt sportens tradition”
Från klubbens sida har man ännu inte tagit ställning till kommunens krav.

- Vi har följt sportens tradition och fått in en färgklick i Avesta. Men det är absolut inget viktigt för oss att vi ska ha startflickor, säger Lennart Karlsson, vice ordförande i speedwayklubben Masarna Avesta.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".