Vilka är med igen i Tjeckien -08?

Innebandyvärldsmästarna föryngrar

Framtiden ser tuff ut för de svenska världsmästarna i innebandy sedan ett antal profiler i laget gjort klart att de lägger klubban på hyllan.

Det svenska innebandylandslaget blev på söndagen världsmästare för sjätte gången efter finaldramatiken mot Finland.

Men de kommande åren kan det bli svårare för Sverige att dominera, eftersom ett antal tongivande spelare har beslutat sig för att sluta i landslaget.

Niklas Jihde och Anders Hellgård är två av spelarna som förmodligen har gjort sin sista landskamp, och ytterligare sex-sju av de rutinerade spelarna lär ha gjort sitt i landslaget.

–Jag ser mig inte fortsätta i två år till över nästa VM, möjligen att det blir ett år till i Pixbo, säger Anders Hellgård till Radiosporten.

Nu blir det en tuff uppgift för förbundskapten Ulf Hallstensson att utforma framtidens landslag. Nästa VM avgörs i Tjeckien 2008, och då kommer det svenska landslaget inte att vara lika rutinerat som det som vann guld på söndagen.

–Det är ett jättetapp för oss när profiler som Jihde och Hellgård lägger av, men samtidigt har vi en yngre generation som har skolats i U19-landslaget. Den är jätteintressant, menar Hallstensson.

Niklas Jihde stänger dock inte dörren helt för landslagsspel i VM 2008.

–Henke Larsson har lagt av i fotbollslandslaget, men kommit tillbaka. Det kanske blir en övertalningskampanj så jag kommer tillbaka, skrattar Jihde till Radiosporten.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".