Jacobson går fortsatt bra i USA.

Jacobsson tappade efter drömstart

Fredrik Jacobson inledde den tredje dagen av USA-tourtävlingen i Harrison, New York, strålande men tappade sedan. Jacobsson är nu fyra, tre slag bakom den ledande amerikanen Billy Andrade.

Göteborgaren Jacobson låg trea efter två rundor och fick en drömstart på lördagen med två birdies på de två första hålen som gjorde att han övertog ledningen i tävlingen.

Men sedan kom tappet. Två bogeys, ett över par, på hål tre och fyra följdes av en birdie innan det blev ytterligare bogeys på hål 10, 13 och 14.

Trots det var han fyra, för även de övriga toppnamnen spelade halvdant. Efter en birdie på 15:e hålet var han åter igen trea men Singhs birdie på sista petade ner svensken en plats.

Två är Adam Scott, Australien, och Vijay Singh, Fiji, ett slag bakom. Jacobson delar fjärdeplatsen med två spelare på 207 slag, sex under par.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".