Carro siktar toppformen mot EM.

Klüft avskräcks inte av småskador

Carolina Klüft var i helgen den bäste 7-kamperskan när Europacupen i mångkamp avgjordes. Men det verkar fortfarande som att skadebekymmer hindrar henne från att prestera maximalt.

Carolina Klüft har sedan en tid tillbaka dragits med en skada i sitt vänstra lår. En vätskesamling har gjort att det dels smärtar när hon till exempel hoppar längdhopp och springer 200 meter, och sedan att hon inte lyckats få tillbaka den maximala styrkan i låret.

Enligt Carolina börjar läget förbättras men bekymmerna gjordes sig ändå påminda under Europacupen då Carolina grinade illa ett par gånger.

- Man blir lite passiv på till exempel häckloppen, man vågar inte riktigt dra ner benen så aktivt som man måste göra för att prestera riktigt bra, säger Carolina Klüft till Radiosporten.

Nya frågetecken under Europacupen
Ytterligare ett frågetecken väcktes under Europacupen. Mitt under spjutkastningen fick Carolina avbryta med uppenbar smärta i höger sida.

Enligt Carolina så rörde det sig om kramp och det ska inte varken vara någon fara inför kommande månads tävlingar, eller EM i Göteborg om dryga månaden.

- Det var ingenting. När man kastar spjut tekniskt dåligt, så kan det dra till lite grand och man använder fel muskel så kan det krampa ihop sig lite. Men det är absolut ingen fara, jag mår jättebra och det är ingenting som är sönder, säger Klüft.

Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".