Sörenstam tog sin 10:e major.

Sörenstam sätter skräck i krönikör

”Man vill inte möta Annika Sörenstam i en mörk gränd”. Det skriver ESPN:s krönikör dagen efter hennes tredje titel i US-Open.

 
Dagen efter maratonavgörandet mot Pat Hurst i US-Open var sportkanalens krönikör Jason Sobel imponerad av Annika Sörenstams uppträdande i omspelet.

Han vill inte möta Sörenstam i en mörk gränd, en biljardhall eller varhelst en konflikt kan uppstå. Och absolut inte på en golfbana.

Det är inte hennes fysik, blonda hästsvans eller solglasögon som skrämmer honom.

”Det är bara det att när hon blir utmanad en mot en trivs hon som fisken i vattnet ... och vinner”, skriver han.

”Unik inom golfen”
Radiosportens golfexpert Catrin Nilsmark tror att segern var extra viktigt för Annika Sörenstam.

– Jag tror att hon rankar den väldigt högt. Med tanke på den lilla formsvacka hon varit i under det här året, säger Nilsmark som inte tycker att det är märkligt att hon haft en svag inledning av säsongen.

– Det som är mest konstigt är att hon inte kommit där tidigare. Det är näst intill unikt inom golfen, både för herrar och damer, att ha en sådan lång formtopp som Annika har haft. Det är det som gör henne så otroligt unik och det saknar motsycke, säger Nilsmark.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".