Får inrikta sig på singeln nu.

Björkmans matchmarathon till ända

Till slut orkade Jonas Björkman inte med sitt marathonmatchande i Wimbledon. På torsdagen slogs han ut i dubbelturnerigen. Nu laddar han för semin mot Federer.
 

Det blir ingen ytterligare semifinal för Jonas Björkman i Wimbledon.

Tillsammans med Max Mirnyj, Vitryssland, förlorade de kvartsfinalen mot Fabrice Santoro, Frankrike/Nenad Zimonjic, Serbien och Montenegro med 0-3, 4-6, 4-6, 4-6.

Björkman berättade tididgare för Radiosporten att han avstår fortsatt spel i mixeddubbeln där han är framme i tredje omgången i par med Lisa Raymond, USA.

Största underdogen på flera år
Allt fokus läggs nu på fredagens semifinal i singel mot storfavoriten Roger Federer från Schweiz. Där slår Björkman minst sagt ur underläge.

Federer har vunnit Wimbledon tre år i rad, inte förlorat en gräsmatch på 45 matcher och har inte tappat ett enda set hittills i turneringen.

– Jag kommer att vara den största underdog som har varit i en semifinal mot Federer de senaste åren. Han är skyhög favorit och det finns väl ingenting som talar för att han inte ska förlora, säger Björkman till Radiosporten. Men tillägger:

– Någon gång måste det ta slut. Man måste leva på hoppet lite, gå in och njuta och göra allt man kan för att ta den lilla chans som finns.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".