Björkman fick bara fyra game.

Björkman var chanslös mot Federer

Jonas Björkman hade som väntat inte en chans mot schweizaren Roger Federer, 6-2, 6-0, 6-2. Därmed är Federer i sin fjärde raka Wimbledonfinal med chans att ta sin fjärde raka seger

Jonas Björkmans bedrift att nå semifinal i singel i Wimbledon är hans karriärs största. Bara semifinalplatsen i singel i US Open 1997 kan konkurrera. Nu mötte svensken en spelare som tagit tennisen till en ny dimension och anses vara historiens bäste spelare.

Federer gjorde inte ett misstag och hans slagarsenal är absolut komplett. Han rör sig fantastiskt på plan och spelar med ett enormt självförtroende. Naturligtvis blev Björkman utspelad. Svensken var tvungen at ta stora risker med volleyattacker,något som inte håller i långa loppet

Björkman kan ändå se tillbaka på årets Wimbledon som en stor framgång. Efter en tung vår med bara tre vunna singleplatser följde finalplatsen i Nottingham på gräs, och så den sensationella semfinalplatsen i Wimbledon.

Läs tidigare nyheter:

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".