Sanna Kallur i finfin form.

Sanna Kallur satte personbästa i Paris

Susanna Kallur vann 100 meter häck vid Golden League-tävlingen i Paris. I konkurrens med flera av världens bästa sprang svenskan i mål på 12,61 - nytt personbästa och en hundradel snabbare än tvåan, amerikanskan Damu Cherry.


 
 

Det tidigare rekordet var på 12,65 från förra året och i år hade Kallur som bäst sprungit på 12,68. Tiden 12,61 är också femte bästa tid i världen i år.

– Jag fick en riktigt bra start och de första sex häckarna kändes otroligt bra, säger Kallur som sedan slog i en häck och tappade balansen.

– Då blev det att kämpa sig tillbaka in i loppet igen men det gick bra.

I konkurrens med flera av världens bästa var svenskan först i mål - en hundradel snabbare än tvåan, amerikanskan Damu Cherry. Hon sänkte sitt personliga rekord med fyra hundradelar och det tänder medaljhoppet inför EM i Göteborg om tre veckor.

– Det känns hur bra som helst. En riktigt bra uppladdning att få tävla mot de allra bästa, nu, i Rom och på DN-galan, säger Susanna Kallur som ser fram mot EM.

– Det är skönt att ha en bra säsong innan och känna sig trygg att man kan springa riktigt bra lopp mot bra motstånd. För självförtroendet betyder det mycket, säger hon.

Resultat korta häcken damer

1) Susanna Kallur, Sverige, 12,61,
2) Damu Cherry, USA, 12,62,
3) Brigitte Foster-Hylton, Jamaica, 12,66,
4) Priscilla Lopes, Kanada, 12,77,
5) Jenny Adams, USA,

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".