Johansson utslagen i Båstad

Respass direkt för Thomas Johansson

Thomas Johansson lyckades inte ta sig vidare till andra omgången av Swedish Open i Båstad. Luis Horna från Peru slog ut svensken. Även Vinciguerra fick respass direkt medan Björkmans match avbröts på grund av regn.
 

Thomas Johansson är ur slag och precis som i Wimbledon fick han lämna singel turneringen i Båstad redan efter första omgången. Han har haft svårt att hitta tillbaka till formen efter sin ögonskada.

– Det har inte gått så bra. Jag tyckte att jag var i riktigt bra form i början av året men sedan hände det här olyckliga med mitt öga. Efter det har jag inte kommit upp i samma standard som jag hade innan, säger Johansson till Radiosporten.

Han tror att det är en kombination av skadan och uppehållet som gjort vägen tillbaka lång och mödosam.

– Skadan i sig var ganska otäck. Sedan är det svårt att komma tillbaka efter 2,5 månad. Det tar sin lilla tid, jag såg verkligen fram emot grässäsongen i England. Men första veckan i Queens pajade min rygg. Efter det kunde jag inte träna lika hårt och kände inte att kroppen höll, säger Thomas Johansson.

Svår match oavsett form
I Wimbledon var det Jonas Björkman som förpassade Johansson till läktaren. På gruset i Båstad var det Luis Horna från Peru som blev för svår för Johansson. Han hade inga större förhoppningar att rå på honom på gruset.

– Det är hans bästa underlag. Även om jag hade varit i toppform så hade det varit en otroligt svår match.

Horna vann med 2-0 i set (6-4, 6-2). Johansson får hoppas på dubbeln där han ställer upp tillsammans med dubbelspecialisten Jonas Björkman.

Tufft på USA-touren
Efter Båstad siktar han sig på USA-touren och han är medveten om att en tung väg väntar.

– Det här har varit ett riktigt skitår rent ut sagt med skador, dåliga matcher och inga direkta resultat. Men man måste försöka göra det bästa av det. Du måste försöka åka dit väl förberedd och åka dit i tid så att du ger dig själv en ärlig chans att göra ett bra resultat, säger Johansson.

I matchen efter Johanssons gjorde Andreas Vinciguerra efterlängtad comeback på ATP-touren. Vinciguerra har haft en lång rad skadebekymmer de senaste åren, men är nu på väg tillbaka.

Han tog sig i förra veckan till semifinal i challengerturneringen i italienska Biella, men var på tisdagen chanslös mot tjecken Lukas Dlouhy, som vann med 6-3, 6-2 och slog ut den andra svensken för dagen.

Jonas Björkmans match mot tysken Alexander Waske fick avbrytas på grund av regn vid ställningen 1-1 i set och 4-2 till Waske. Den fortsätter på onsdagen.

Swedish Open
singel, första omg

Luis Horna, Peru-Thomas Johansson, Sverige, 6-4, 6-2
Lukas Dlouhy, Tjeckien-Andreas Vinciguerra, Sverige, 6-3, 6-2

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".