Johansson vill fortsätta fyra år till.

Lennart Johansson ställer upp för omval

Lennart Johansson vill vara kvar på posten som ordförande för det europeiska fotbollsförbundet Uefa och ställer upp i nästa års omval. Hans enda konkurrent i dagsläget är Michel Platini.


 
Lennart Johansson meddelade på tisdagen att han vill vara kvar på posten som ordförande för det europeiska fotbollsförbundet Uefa. Omvalet av ordförande sker nästa år.

76-årige Johansson har varit ordförande sedan 1990 och sade i ett uttalande att han ”söker en längre, och slutgiltig, tidsperiod vid posten”.

Den före detta franska storspelaren Michel Platini är utöver Johansson den ende som har deklarerat ett intresse att kandidera för nästa fyraårsperiod.

Johansson sade i januari att det var dags för honom att dra sig tillbaka, men då han ansåg att de tänkta efterträdarna inte har den kompetens som krävs, öppnade han sedermera för en fortsättning.

Det är nu högst troligt att den tyska fotbollsikonen Franz Beckenbauer, som tidigare visat intresse för posten om Johansson valt att dra sig tillbaka, inte kandiderar nästa år.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".