Olsson slog till med 17,62.

Nytt säsongsbästa av Christian Olsson

Christian Olsson seglar mer och mer upp som storfavorit till EM-titeln i Göteborg i augusti. På tisdagen blev han bäst i Europa i år då han nådde 17,62 i andra hoppet i Lausanne.

För första gången på 21 månader tävlade Olsson mot i stort sett hela världseliten. Och precis som tidigare i sommar slog han till tidigt.

Olympiamästarens tidigare årsbästa var 17,56 i för stark medvind i Norrtälje för en dryg vecka sedan. Nu höjde han det i till 17,62 i ett kraftfullt andrahopp.

Bara Walter Davis, USA, och Yoandri Betanzos, Kuba, har hoppat längre i år med sina 17,71 respektive 17,63. Nu fick de sig slagna av Olsson. Tvåa blev brassen Jadel Gregorio med 17,54.

Kronberg kom sist i B-final
Robert Kronberg blev sist i B-finalen på korta häcken i Lausanne. Kronbergs tid blev 13,87, tre tiondelar över hans säsongsbästa.

Susanna Kallur som nyligen vann Golden League-tävlingen i Paris, fanns inte med på 100 m häck i Lausanne. I hennes frånvaro vann världsmästarinnan Michelle Perry, USA, på världsårsbästa 12.43, bara hundradelen före landsmaninnan Damu Cherry, 12,44.

Bergqvist avstod tävlingen
Tyskan Kirsten Bolm befäste positionen som tvåa i Europa när hon blev fyra på 12,65, fyra hundradelar över Kallurs segertid i Paris.

Även Kajsa Bergqvist avstod Lausanne, hon laddar för fredagens Golden League i Rom och helgens SM hemma i Sollentuna. Höjdhoppet vanns nu av Chaunté Howard, USA, på 1,99, samma höjd som tvåan Jelena Slesarenko, Ryssland.

Carolina Klüfts konkurrent Eunice Barber visade gryende form när fransyskan vann B-loppet på korta häcken på utmärkta 12,80.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".