Hammarbys tränare Linderoth.

Hammarby förstärker på mittfältet

Hammarby har gjort gjort klart med den urugayanska mittfältaren Sebastian Eguren. Även Kalmar har förstärkt och knytit till sig norrmannen Kim Larsen.

Sebastian Euguren var på väg till Hammarby redan i vintras men övergången stoppades då av Fifas regler om ett maximalt antal övergångar per år för spelare.

25-åringen har inte fått speltid i sin norska klubb Rosenborg och varit utlånad till Montevideo Wanderers under våren.

- Det är en väldigt bollsäker spelare med bra bollsinne och passningsspel, så beskriver Anders Linderoth sin nya spelare.

Hammarby har fått långtidsskador på sina innermitfältare Petter Andersson och Mikkel Jensen men det är inte säkert att Eugen går in från start.

- Vi har ju egentligen ganska naturliga ersättare med Eric Fishbein som den som ersätter Jensen och Erik Johansson eller Pablo (Pinonen-Arce) som kan ersätta i den offensiva positionen, konstaterar Linderoth.

Hammarby lånar Eugen hösten ut men har option på att köpa loss mittfältaren.

Kalmar förstärker med norsk anfallare
Även Kalmar FF förstärker laget lagom till den allsvenska omstarten. Kalmar, som just nu ligger sjua i tabellen, har knytit till sig 29-åriga Kim Jensen.

Jensen kommer närmast från danska Herfögle och har provspelat en vecka med Kalmar innan tränare Nanne Bergstrand valde att kontraktera honom.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".