Jag, i serie B, naej tror inte det.

Italienskandalen: Besked 20:00 fredag

På fredagen avgörs Juventus, Lazios, Fiorentinas och Milans öde. Rättegången har pågått sedan i slutet av juni, men först ikväll tas ett beslut

Efter närmare en veckas VM-guldfirande ska nu domen falla över de fyra italienska klubbarna som misstänks för 19 uppgjorda matcher i serie A, säsongen 2004-2005

Bevis finns i form av bandade telefonsamtal där Juventus förre klubbdirektör Luciano Moggi närmast beställt domare till viktiga matcher.

Den Italienska tidningen Gazetta dello Sport skriver att Milan med största sannolikhet slipper nedflyttning, men får börja Serie-A med upp till 15 poängs avdrag.

Juventus lär få inleda Serie-B med 15 minus poäng och Lazio och Fiorentina med 10 minus var.

Skulle domen bli som Gazetto dello Sport uppger så har de drabbade lagen möjlighet att överklaga domen fram till den 20 juli.

En eventuellt ny dom kommer då att falla senast den 24 juli och först då kommer UEFA meddela vilka klubbar som får spela Champions League och Uefa-cupen.

Uefas talesman William Gaillard säger till Radiosporten att de - under förhandlingarna - har haft möten med det Italienska förbundet där dom fått se de bevis som finns och att de kommer att gå helt på Italiens linje och acceptera de lag som Italien nominerar till europeiskt cupspel

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".