1 av 2
"Juve" nedflyttade av tribunalen.
2 av 2
Turin är i chock.

Juventus flyttas ned till Serie B

Juventus, Fiorentina och Lazio flyttas ned till Serie B, det står klart efter domarna i den italienska fotbollsskandalen. De tre klubbarna får även starta säsongen med minuspoäng.

Det som började med avlyssnade samtal mellan Juventus klubbdirektör Luciano Moggi och domarnas chef fick på fredagen sitt rättsliga slut.

Den idrottsdomstol som undersökt anklagelserna som också handlade om riggade matcher har väntat i flera dagar med sitt beslut, kanske för att inte ta bort glansen från VM-guldet.

Lazio och Fiorentina får börja säsongen i Serie B med sju respektive tolv minuspoäng medan Juventus får det tufft att hänga kvar då man startar med trettio minus poäng.

Milan är det enda av de anklagade lagen som slipper degradering men man sår starta nästa säsong med femton poäng minus och blir även utestängda från champions league-spel i år.

Roma, Palermo, Chievo tar nu de platser i Champions League som ettan Juventus, tvåan Milan och fyran Fiorentina hade. Om domen står sig så går Inter och Roma som var trea, respektive femma senaste säsongen, direkt in i gruppspelet i Champions League. Sjuan Chievo och åttan Palermo får kvalspela.

Nu väntas även massflykt från klubbarna, Zlatan Ibrahimovic har placerats både i Inter och Real Madrid.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".