Allsvenskan: Norrköping-Helsingborg

Norrköping ligger på jumboplatsen i allsvenskan inför kvällens drabbning på Idrottsparken mot Helsingborg och en seger är naturligtvis behövlig för att inte tappa för mycket mark i tabellen. Helsingborg å andra sidan har fått tätkänning igen men är skadedrabbat.
Håkan Ericsson gör ikväll på Idrotssparken mot Helsingborg sin andra match som tränare för Norrköping, efter att ha ersatt B-A Strömberg. Tabelläget är inte det bästa för ''Peking'' med bara en seger på åtta matcher och två poäng upp till näst-jumbon Halmstad. Skadeläget i laget är dock ljust, det är endast mittfältaren Patrik Jönsson som är osäker på spel efter en smäll på benet på måndagens träning. Helsingborg är har fått tätkänning i Allsvenskan efter seger mot AIK i förra omgången. Vid seger mot Norrköping är Skåne-laget bara två poäng bakom tätduon Landskrona och Malmö. Laget dras dock med skador på Jozo Matovac, Mikael Hansson, Ulrik Jansson, Fredrik Larsson och John Pelu. Till denna frånvarolistan tillkommer också avstängde Alvaro Santos som ersätts av Markus Ekenberg, som svarade för ett drömmål mot AIK. Sven Andersson får dock vänta på comeback då han ej är spelklar till kvällens match på Idrottsparken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".