Ny modell i fotbollens Champions League

UEFAs exekutivkommitté beslutade på torsdagen vid ett möte i schweiziska Nyon att introducera en ny modell för Champions League säsongen 2003/04. Modellen innebär att den andra gruppspelsomgången slopas helt.
UEFAs Champions League har varit måltavla för en hel del kritik under de senaste åren och det europeiska fotbollsförbundets exekutivkommitte presenterade på torsdagen en ny modell för turneringen som träder i kraft säsongen 2003/04. UEFAs president Lennart Johansson ledde två-dagarsmötet i Nyon i Schweiz och säger till Reuters att nyordningen kom till bl a för att minska antalet matcher för klubbar och spelare. Den första omgången om 32 lag i åtta grupper behålls men den stora skillanden är att den andra gruppspelsomgången slopas. De 16 lag som kvalificerar sig från första omgången ska nu istället mötas direkt i åttondelsfinaler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".