Reportagehörnan Arkiv - sidan 2

Radiosportens Petter Johansson tog under Tour de France på sig det tunga ansvaret att cykla upp från Bourg d’Oisans till l’Alpe d’Huez för att testa hur tuff klättringen på etappen faktiskt är.

Hillary Swank fick en Oscar för sin filmroll. En del fascineras av det, andra förfäras. Nu är tjejerna insläppta i ringen på allvar. Hör ett reportage om damboxning.

Möt Jan-Ove Waldner, bordtennisvärldens störste bollkonstnär genom tiderna med OS-, VM- och EM-guld på meritlistan.

Åsa Sandell förlorade mot Laila Ali. Domaren bröt matchen i femte ronden men svenskan imponerade, inte minst på boxningspromotorn Don King.

Att ha ett funktionshinder är inget hinder för att idrotta, men att vara tjej med funktionshinder kan vara ett problem om du vill syssla med lagidrott. Antalet aktiva är så få att tjejerna tvingas spela med killar.

Svensk dambasket har legat lågt sedan Arvikas damer tillhörde europaeliten för snart 15 år sedan. Men frågan är om det inte är på gång att ljusna.

Skidstjärnan Per Elofsson har meddelat att han lägger skidorna på hyllan efter en framgångsrik karriär, som dock också kantats av motgångar.

Åtvidaberg är klart för Uefacupen. Men det är inte första gången klubben spelar i Europa. Hör om 70-talets storlag med Ralf Edström i spetsen. Radiosporten träffar den då aktive backen Bosse Olsson.

Radiosporten möter Sveriges enda damstjärna inom tennisen: Sofia Arvidsson. Hon har förändrat hela sin tennis och tränar numer i Båstad, vilket lett till stora och snabba resultat.

Radiosportens reporter Ebba Cederschiöld har gett sig ut i den friska luften och testar de aktiviteter vi helst ägnar oss åt när solen skiner som bäst.