Allsvenskan: AIK-Örebro

Storpublik väntas till Råsunda på söndag då AIK spelar sin första hemmamatch sedan 13 maj och även har tre tunga nyförvärv att presentera för hemmapubliken. Nye tränaren Dusan Uhrin har två gamla AIK-hjältar i Krister Nordin och Gary Sundgren i truppen som tar emot ett Örebro med bra facit på nationalarenan.
Det mesta har kretsat kring AIKs nyförvärv den senaste tiden. Av de två hemvändarna har Krister Nordin varit den injektion elfte-placerade AIK behövde med bl a två mål på två matcher. Gary Sundgren har ännu bara hunnit visa upp sig en gång och blandade stabilt spel med mindre imponerande insaster borta mot Helsingborg. Nye tjeckiske tränaren Dusan Uhrin har ännu inte gjort några radikala förändringar i laget men dras med skadeproblem för bl a viktiga Andreas Alm och Mats Rubarth. Örebro har fem poäng på de tre senaste årens möten med AIK på Råsunda och siktar självfallet på att öka på den skörden ytterligare. ÖSK ligger för närvarande på sjunde plats i Allsvenskan, tre poäng före Solna-laget, med 3 segrar, 3 oavgjorda och 3 förluster. Nyttige mittfältaren Per Gawelin är fortfarande borta pga skada och avstängde Anders Karlsson ersätts av Peter Westman i målet på söndag. För övrigt ser det klart ut att tränaren Mats Jingblad slutar efter säsongen och ÖSK har gett förstavalet Benny Lennartsson en månad på sig att svara på klubbens kontraktsförslag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".