Snart dags för nedsläpp igen.

Kapten Näslund blickar mot ny säsong

Som lagkapten har Markus Näslund stort ansvar för årets många nykomlingar i Vancouver. Sex miljoner dollar om året är det värt, och svensken ser fram emot den kommande säsongen.

Om några veckor beger sig Markus Näslund över Atlanten för att ansluta till sitt Vancouver. Hög spelaromsättning under sommaren gör att många nya ansikten kommer att finnas i omklädningsrummet.

– Tyvärr, måste man väl säga. Vi hade mycket duktiga hockeyspelare ifjol, men vi fick det inte att stämma. Då blev det många som fick gå, berättar Näslund.

Stormålvakt värvad
Ett av de nya ansikten som lagkapten Näslund får ansvara för finns på målvaktssidan. Roberto Luongo från Florida är ett stort namn.

– Det känns väldigt inspirerande att ha den i mitt tycke kanske allra bäste. En ung kille som är fantastiskt duktig.

Som lagkapten är Näslund inte delaktig i värvningarna, men väl så runt laget i omklädningsrummet. Kaptensrollen omfattar flera bitar.

– Delvis är det att försöka vara en bra lagkamrat och en kille som grabbarna har förtroende för. Den andra delen är gentemot media och jobbet utanför hockeybiten, förklarar Näslund.

Höga målsättningar
Mycket ansvar, men mycket kul. Nog ser Näslund fram emot den kommande säsongen.

– Jag hoppas att jag ska få vara hel och fräsch och tycka att det är roligt med hockeyn, säger han.

Målen för laget är höga. Även när man frågar Näslund själv.

– Att ta sig till slutspel är ett delmål för oss, sedan försöker man ta ett steg i taget efter det. Fansen förtjänar en final.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".