Allt gick rätt under sista dagen.

Drömrunda gav Annika Sörenstam segern

Efter en avslutningsrunda på tio slag under par vann Annika Sörenstam till slut LPGA-tävlingen i Illinois, hennes femte stora tävlingsvinst för året.

Sex birdies på de åtta avslutande hålen i Springfield, Illinois, gjorde att Annika Sörenstam slutade på tio slag under par för dagen.

Ronderna 70-68-69-62, totalt nitton under par, räckte till karriärens 69:e seger på LPGA-touren och en av de mest överraskande.

Efter en måttlig 26:e plats den första dagen avancerade Sörenstam sakta upp genom fältet och då hon bara gjorde en bogey på de avslutande 38 hålen räckte det ända till seger.

Maria Hjorth, som ledde tävlingen under de tre första dagarna, rasade ner till en delad tredje plats på grund av en dubbelbogey på det sista par 3-hålet. Placeringen är dock Hjorths bästa för året.

Det blev tre svenskor bland de tio bästa då tournykomlingen Nina Reis slutade nia, fem slag efter Sörenstam, och tog därmed sin bästa USA-tourplacering i karriären.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Sörenstams segrar 2006

20/1, World Cup, Sydafrika
12/3, MasterCard Classic
2/7, US Open
10/8, Scandinavian TPC
3/9, State Farm Classic

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".