Roma och Lazio riskerar uteslutning

Roms båda klubbar i serie-A, Roma och Lazio, har sex dagar på sig att svara upp mot diverse finansiella krav. Annars utesluts de ur ligan, meddelade ligans ekonomiska instans Covisoc på tisdagen.
Romas ordförande Franco Sensi sade till den italienska nyhetsbyrån Ansa att laget satts upp på svarta listan för att inte ha betalat ligaavgiften. – Roma vägrar att betala till dess att vi får svar på varför vi ska betala tre gånger så mycket som Inter och Milan. Till slut kommer vi att betala, men först vill vi ha en förklaring, sade Sensi. Lazios ordförande Sergio Cragnotti säger att förhandlingar mellan Italiens olika fotbollsorganisationer har brutit samman och att Lazio lämnat in ett meddelande om situationen i klubben. Ett meddelande som Covisoc inte fått. Många italienska fotbollsklubbar har hamnat i en ekonomisk kris. Serie-A-klubbarna gjorde den senaste säsongen en sammanlagd förlust på 6,6 miljarder kronor. Även sex lag i serie-B, Fiorentina, Genoa, Messina, Napoli, Palermo och Verona, kan möta samma öde som klubbarna i serie-A.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista