Sörenstam spurtade in som tvåa

Annika Sörenstam avslutade starkt och var bäst på den sista rundan. Men det fattades ett slag för att gå ikapp segrarinnan Karrie Webb.

Annika Sörenstam låg sex slag efter, men satte ändå rejäl press på ledande australiskan Karrie Webb, när USA-tourtävlingen i Danville avgjordes.

Svenskan blev till slut tvåa, bara ett slag efter.

Sörenstam låg fyra inför söndagens spel. Men svenskan spelade strålande golf och hjälpt av en eagle på det nionde hålet var hon bara ett slag efter Webb inför avslutningshålen.

Sörenstam avslutade starkt och kunde skriva in 65 slag, söndagens bästa resultat, i sitt scorekort. Med sju under par på söndagen gick svenskan de fyra ronderna på totalt 14 slag under par.

Men Webb höll ändå undan och vann genom att göra par på avslutningshålet. Australiskan gick slutronden på 70 slag och vann med ett slag till godo på Sörenstam.

-Jag är väldigt nöjd med mitt spel. Att komma så långt bakifrån och kunna sätta press på ledaren - det är en av anledningarna till att jag älskar att spela golf, sade Sörenstam på presskonferensen.

-Jag spelade aggressivt i dag. Jag vet att jag inte alltid spelade aggressivt i torsdags och fredags, jag spelade på säkerhet några gånger. Men i dag hade jag inget att förlora.

Maria Hjorth, som låg tvåa inför söndagen, gick runt på 71 slag och blev åtta. Totalt var hon sex slag efter Webb. En dubbelbogey på det näst sista hålet gjorde att Hjorth tappade både placeringar och prispengar.

Mikaela Parmlid slutade på 16:e plats, tio slag från vinnaren. Eva Dahllöf blev 21:a, ytterligare två slag efter.

Vid herrarnas USA-tourtävling i Texas vann amerikanen Eric Axley. Richard S Johnson slutade på 15:e plats och Jesper Parnevik på 30:e.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista