Dålig svenskdag i brottnings-VM

Brottnings-VM i kinesiska Kanton är långt ifrån en svensk succé. OS-silvermedaljören från Aten, Ara Abrahamian, föll i sin comeback redan i åttondelen mot polacken Michaelkiewicz.

Plötsligt var brottnings-VM slut för Ara Abrahamian. Han gjorde comeback i VM i Kanton i Kina efter ett långt uppehåll sedan OS och nådde åttondelsfinalen.

Där mötte svensken regerande Europamästaren Artur Michaelkiewicz från Polen och då var det kört. Visst, Abrahamian hade en situation på slutet som kunde gett poäng och seger, men domarna såg saken annorlunda.

Abrahamian är mycket besviken på de nya reglerna, som gör brottningen chansartad, och är tveksam till en vidare satsning:

- Jag vet inte. Just nu vill jag inte bestämma någonting. Det är mycket runt omkring och jag är inte 25 år längre. Jag behöver några dagar för att fundera men känner jag mig lika motiverad som innan så kommer jag att satsa mot OS 2008.

Men inte nog med att Abrahamian försvann - Jimmy Lidberg i 96 kilo och Mohammad Babulfath, 74 kg, har också brottats färdigt i Kina.

Lidberg nådde kvartsfinal där han mötte Ramaz Nozadze från Georgien, bland annat silvermedaljör i OS senast. Svensken förlorade med 2-0.

Babulfath drabbades av Irans nya, unga stjärna Davod Chadorchi Abedinzadeh och förlorade med 2-0. Iraniern var nyligen medaljör i junior-VM i Guatemala.

Ingen av de som besegrade svenskarna tog sig till final, så chansen till återkval för Abrahamian, Lidberg och Babulfath försvann den också.

Nu är det bara en svensk herrbrottare kvar i VM, tungviktaren Jalmar Sjöberg. Han tävlar i morgon.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se