Balrog vill bryta den negativa sviten

Innebandyguld fyra år i rad. Men 2004 tog det stopp för Balrogs damer. Lagets anfallare Sara Ekström tror sig veta vad som ligger bakom vändningen.

Gotländskan Sara Ekström kom till Balrog efter att klubben vunnit tre raka guld. Sedan var hon med och sköt laget till ännu en titel 2003. Men sedan dess har Balrog aldrig kommit längre än till semifinal.

– I början berodde det på oflyt, sedan har det satt sig i huvudet på en. Men i år känns det annorlunda, säger Sara Ekström.

Sista chansen?
Lagets mål för säsongen är att ta sig förbi semifinalhindret. Väl där kan allt hända. För 30-åriga Ekström finns hoppet om ännu ett guld innan karriären är över. Men hon har också personliga mål.

– Jag vill jobba på att bli tuffare i spelet. Sedan vill jag också kunna hålla en bra nivå en hel match, allt ska vara bra.

Försäsongen ser hittills lovande ut för målspottaren Ekström. I 12–3-segern mot gotlandslaget Endre gjort hon fyra mål.

Hård blågul konkurrens
Innebandy-VM för damer spelas nästa år i Danmark. Räkna med ett guldtörstande svenskt lag. Sara Ekström vill naturligtvis vara med, men konkurrensen är hård.

– Det är många som slåss om platserna, det är en helt annan sorts spelare som kommer till landslaget nu. Mer fysiskt och mer spring.

Hör hela reportaget om Sara Ekström där hon berättar om konkurrensen i landslaget, sin ålder och styrkorna på planen.

Radiosporten
radiosporten@sr.se