Även Inter misstänkt för oegentligheter

Nu är också Inter på allvar indraget i den italienska fotbollsskandalen. Inters mäktige ägare Massimo Moratti ska i morgon, tisdag, stå till svars inför det italienska förbundet.

När alla andra toppklubbar myglade och straffades tidigare i år gled Inter fram och blev italienska mästare i efterhand för 2005-06.

Nu anklagas Zlatans klubb för att ha tagit initiativ till olagliga telefonavlyssningar, som sedan ledde till att Juventus och flera andra klubbar fälldes för att ha arrangerat uppgjorda matcher.

Det är telebolaget Telecom Italias säkerhetschef - som själv är arresterad - som har avslöjat att det var Inters klubbledning, med Moratti i spetsen, som gav telebolaget i uppdrag att utföra den olovliga telefonavlyssningen. 

Här finns en intressant länk: Inter och Telecom Italia har samma vicepresident.

Förutom Moratti är också Inters sportchef Gabriele Oriali kallad till utfrågning hos utredaren Francesco Saverio Borrelli på det italienska förbundet.

Tidningen Gazzetta dello Sport rapporterar idag att Inter som klubb inte kommer att riskera något straff. Däremot kan det bli påföljder för personer i Inters högsta ledning.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista