Snowboard: Svensk tränare saknas

Det svenska snowboardlandslagets alpina åkare har köpt träningsplatser i det amerikanska landslaget, i tron att de hade en svensk tränare. Den tränaren hoppade av USA:s landslag i slutet av sommaren.

Turin-OS blev aldrig den succé för snowboardåkarna som det förväntats. Därför görs nu en hel del förändringar. De tre alpina snowboardåkarna i landslaget; Daniel Biveson, Aprilia Hägglöf och Filip Fischer har med hjälp av skidförbundet och svenska olympiska kommittén köpt in sig i det amerikanska landslaget.

Tanken var att de skulle tränas av Jan Wengelin som var tränare i USA:s team. En tränare som de kände till väl. Men han hoppade av tränarjobbet och istället tränas de nu av några för svenskarna okända tränare.

Ytterst ansvarig för de alpina snowboardåkarna är Petter Levin och ny förbundskapten för boardercrossåkarna är Jonte Grundelius, som lade ner sin aktiva karriär efter förra säsongen. För den tredje disciplinen inom snowboard; halfpipe, finns i nuläget ingen ansvarig.

Den 13:e oktober startar världscupsäsongen för alpina snowboardåkarna.

Ebba Cederschiöld
ebba.cederschiold@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista