Damernas final i Svenska Cupen flyttas

En krock med Umeås spel i Uefa Womens Cup tvingar finalen i Svenska Cupen i fotboll för damer att flyttas till onsdag 25 oktober.

Svenska Fotbollförbundet har gett Umeå och Linköping förslaget att flytta finalen från 11 november till 25 oktober.

Båda klubbarna har accepterat förslaget som därmed borde gå igenom. Förbundets generalsekreterare Sune Hellströmer vill dock inte bekräfta något innan ett slutgiltigt beslut tagits.

Bakgrunden till flytten är att undvika en matchkrock för Umeå IK. Umeå är storfavoriter i Uefa Womens Cup-kvartsfinalen mot holländska Saestum och kommer med största sannolikhet att nå semifinalspelet.

Semifinal nummer två är den som ställt till problem då den spelas helgen den 11-12 november, alltså samma helg som den svenska cupfinalen.

Det är oklart var damernas cupfinal ska spelas men någon gemensam cupfinaldag med herrarna på Råsunda blir det alltså inte i år.

-Det är jättesorgligt, och tråkigast nästan för tjejerna som ju såg framför sig hela det här upplägget med att spela på Råsunda, säger Linköpings sportansvarige Bengt Ekholm till Radiosporten.

– Det hade inneburit mycket publik och allting runtomkring och tv-sändning. Vi känner oss givetvis väldigt drabbade och väldigt besvikna, säger Ekholm.

Laura Manninen
laura.manninen@sr.se