Cecilia Stegö Chiló ny idrottsminister

Det var en förvånad Cecilia Stegö Chilò, ny kulturminister, som fick veta att hon även fått ansvar för idrottsfrågor i regeringen.

-Skämtar du? Det har ingen sagt till mig, var hennes första kommentar till pressen.

Cecilia Stegö Chilò sade att det är med stor glädje hon även blir ”idrottsminister” och påpekade att hon har idrottsförflutet som bland annat handbollsspelare i Linköping under tidigt 70-tal.

Spontant menade hon att finansiering är en av de viktigaste frågorna för idrotten, hon välkomnar också en framtida uppluckring av spelmonopolet.

För Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson var det som statsminister Fredrik Reinfeldt sade i regeringsförklaringen viktigare än att Cecilia Stegö Chilò inte visste om att hon fått ansvar för idrottsfrågor.

-Jag känner mig inte så orolig för det, särskilt inte med tanke på hur starkt vår nya statsminister lyfte fram idrotten i sin regeringsförklaring, sade Karin Mattsson till TT.

-Det var oerhört roligt att höra Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring. För han lyfte ju verkligen fram den svenska idrottsrörelsen och visade att han ser vilken betydelse svensk idrott har för det svenska samhället.

-Sedan finns det en logik i att idrottsfrågorna ligger i kulturdepartementet. I riksdagen hör idrottsfrågorna till kulturutskottet.

Statsminister Fredrik Reinfeldt sade i regeringsförklaringen bland annat att idrotten är en viktig grund för trygghet och gemenskap i samhället.

Han klargjorde dessutom att extra resurser - motsvarande Handslaget - även framöver ska ställas till idrottens förfogande och att Sverige aktivt ska verka för att få fler internationella idrottsevenemang till landet.

Radiosporten/TT

radiosporten@sr.se

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista