Ishizaki hoppas på speltid mot Island

Stefan Ishizaki blev blixtinkallad till kvaltruppen och hoppas på speltid. Hör även Allbäck, Lagerbäck, Alexandersson och Nilsson via läs mer.

 

- Det är det finaste man kan vara med om i svensk fotboll så först blir man oerhörhört smickrad och sen blir man taggad, säger Stefan Ishizaki som har haft en bra säsong i Elfsborg.

- Det är tredje gången gillt så nu hoppas jag på att få spela också, berättar Ishizaki som trivs med att ingå i den blågula truppen.

 visade hur viktig han är för det svenska landslaget när han gjorde ett av målen i vinstmatchen mot Spanien senast men nu har han ställt in siktet på kvalmatchen mot Island på onsdag.

- Vi måste lägga all koncentration och fokus på matchen mot Island, säger Allbäck som även medger att han gottat sig åt målet mot Spanien i ett par dagar nu.

Lars Lagerbäck tror på en annan matchbild än mot Spanien senast och hoppas inte att Sverige ska ha några problem med att vara bollförande lag.

- Är man en duktig fotbollsspelare så ska man kunna anpassa sig efter hur duktig motståndaren är, säger Lagerbäck som ändå har respekt för Island.

kommer att husera på det nykomponerade mittfältet i morgon och det blir en särskild dag för Alexandersson då han även kommer få bära kaptensbindeln.

- Det är en ära att få vara lagkapten även om det bara gäller en match, kommenterar en märkbart stolt Alexandersson.
 
ser inga problem med att komma med en vinst i ryggen och berättar vidare att Islands svagheter ligger i det defensiva spelet.

- Vi får försöka få fart på bollen för att få de att löpa och på så sätt kommer vi skapa chanser, berättar högerbacken.

Radiosporten
radiosporten@sr.se